Κατηγορίες

Οίκοι προϊόντων

Advertising

Άρθρα για την Υγεία

 

1.Εποχιακό κρυολόγημα και γρίπη

 

Tους φθινοπωρινούς μήνες μαζί με τις πρώτες βροχές, έρχονται και τα πρώτα κρυολογήματα, αλλά και η εποχιακή γρίπη που στις μέρες μας έχει εγείρει την ανησυχία αλλά και την επαγρύπνηση σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.Για τον λόγο αυτό, με το newsletter αυτού του μήνα, σας συστήνουμε  φυσικές επιλογές, και σας παρέχουμε φυσικές λύσεις που αφορούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην ενδυνάμωση του οργανισμού πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα! Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις βήμα βήμα, τρώγοντας εποχιακά! Οκτώβριος: Συνεχίστε με μια υγιεινή διατροφή στη βάση της ποικιλίας φρούτων, λαχανικών και οσπρίων - ο καιρός κρυώνει οπότε και οι ζεστές σούπες οσπρίων, όπως επίσης και οι ζωμοί γίνονται όλο και περισσότερο επίκαιροι! Επιπλέον, η κίτρινη κολοκύθα, τα μήλα, τα κυδώνια, ο μάραθος, τα παντζάρια, τα καρύδια είναι στην εποχή τους οπότε τα βρίσκουμε εύκολα φρέσκα και βιολογικά! Η κίτρινη κολοκύθα μας παρέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών και βιταμίνη C, τα μήλα συμπληρώνουν τις ανάγκες μας σε φυτικές ίνες, ο μάραθος και η μαραθόριζα ενισχύουν το πεπτικό, τα παντζάρια μας παρέχουν ποικίλα αντιοξειδωτικά και σύνθετους υδατάνθρακες, ενώ τα πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα καρύδια προσέχουν την καρδιά μας και όχι μόνο!Ωστόσο όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, τα θρεπτικά στοιχεία που παίρνουμε από τις τροφές πολλές φορές μπορεί να μην αρκούν για να μας παρέχουν το πλήρες προφίλ βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που έχουμε καθημερινά ανάγκη. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις οι ποσότητες που χρειάζονται, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που είναι δυνατό να καταναλώσουμε στη διάρκεια της ημέρας. Βιταμίνη C από πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ!Ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού απέναντι σε λοιμώξεις, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ως μεταβολίτης άλλων βιταμινών και διατροφικών στοιχείων, βοηθά δηλαδή στην καλύτερη απορρόφηση αλλά και στη μετατροπή τους. Από που παίρνουμε τη βιταμίνη με βάση την εποχικότητα; Φρούτα: Εσπεριδοειδή πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνιαΛαχανικά: κόκκινη και πράσινη πιπεριά, καρότα, μπρόκολα, πράσα, αγκινάρες, καλαμπόκι, κρεμμύδι, λαχανάκια Βρυξελλών.... και για να συμπληρώσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες Βιταμίνη Ester C 500mg & 1000mg από τη Solgar. Ψευδάργυρος, από θαλασσινά, συκώτι και μοσχάρι Παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα αντιϊκής δράσης και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Από που παίρνουμε τον ψευδάργυρο με βάση την εποχικότητα;Λαχανικά: μπιζέλια, βαθυπράσινα φυλλώδη λαχανικά, αγκινάρες και καλαμπόκιΆλλο: στρείδια, βοδινό, φασόλια, κολοκυθόσποροι Για επιπλέον προστασία τώρα το χειμώνα, δοκιμάστε Solgar Zinc Picolinate Solgar Zinc Logenzes. Βιταμίνη D3, από τις φθινοπωρινές λιακάδεςΕνδυναμώνει την αντιβακτηριδιακή και αντιϊκή δραστηριότητα του οργανισμού. Η βιταμίνη D γενικότερα είναι πολύτιμη σε διάφορα πεδία δράσης, από την οστεϊκή υγεία μέχρι την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Από που παίρνουμε τη βιταμίνη με βάση την εποχικότητα; Αν και καλύτερη πηγή είναι ο ήλιος, το χειμώνα στερούμαστε τους περιπάτους στη λιακάδα. Για το λόγο αυτό χρήσιμο είναι ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D3, όπως η Vitamin D3 600IU από τη Solgar! Σελήνιο από συκώτι, θαλασσινά, μοσχάρι, πουλερικά. Το σελήνιο είναι πολύτιμο στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ έλλειψη σεληνίου έχει σχετισθεί με εξασθενημένη αντίδραση του θύμου αδένα και υποβιβασμένη δραστηριότητα των λευκοκυττάρων. Από που παίρνουμε το σελήνιο με βάση την εποχικότητα;Από το συκώτι, τα θαλασσινά, το μοσχάρι, τα πουλερικά, τα βραζιλιάνικα καρύδια και από μερικά λαχανικά (μανιτάρια, σκόρδο, φασολάκια).

Και για ένα αποτελεσματικό συνεργιακό συνδυασμό δοκιμάστε Advanced Antioxidant από τη Solgar που περικλείει όλα τα οφέλη των αντιοξειδωτικών σε μία μόνο κάψουλα!

 

(επιστημονικό τμήμα Solgar)



2.Καρδιά και χοληστερίνη

 

Η   καρδιά,   ένα   από   τα   σημαντικότερα   όργανα   του ανθρώπινου  σώματος. Σήμερα,  περισσότερο  από  κάθε από κάθε άλλη χρονική περίοδο, βάλλεται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες.

"Παράγοντες που ελέγχονται":  Υψηλή   χοληστερίνη, Κάπνισμα, Υψηλή αρτηριακή πίεση, Έλειψη σωματικής ασκήσης, διαβητης.

 "Παράγοντες που δεν ελέγχονται": Ηλικία και φύλλο ( άνδρες άνω των 45 ετών, γυναίκες άνω των 55 ετών ). Ιστορικό στήν οικογένεια με συγγενείς που είχαν καρδιακές παθήσεις σε μικρή ηλικία.

 

Παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια.

"Παράγοντες που ελέγχονται"Υψηλή  αρτηριακή  πίεση.Διαβήτης.   Καρδιακές   παθήσεις.   Ελαφρύ   ισχαιμικό επεισόδιο ,Ασθένεια των καρωτίδων. Κάπνισμα. Έλλειψη σωματικής   άσκησης.   Κατανάλωση   αλκοόλ.   Χρήση ναρκωτικών ουσιών.

"Παράγοντες που δεν ελέγχονται": Ηλικία. Κληρονομικότητα και φυλή. Προηγούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οποιοσδήποτε έχει τουλάχιστον έναν από τους πιο πάνω παράγοντες θα πρέπει να ελέγχει τακτικά τα επίπεδα χοληστερίνης του στο αίμα.

Να έχετε υπ’ όψιν, πως οι καρδιακές παθήσεις, σκοτώνουν στον Δυτικό κόσμο, περισσότερο από κάθετι άλλο.
Μείωση της χοληστερίνης σε ποσοστό 10%, πιθανόν να οδηγεί σε μείωση κατά 30%, της πιθανότητας καρδιακών παθήσεων.

Κάντε κάτι για τους παράγοντες που ελέγχονται.

Αν  δεν  γνωρίζετε  ταεπίπεδα  της  χοληστερίνης σας,μιλήστε με τον γιατρό σας, για την πιθανότητα ελέγχου, με μικροβιολογικές εξετάσεις.

Εαν έχετε υψηλή χοληστερίνη, μιλήστε με τον γιατρό σας, για το πλάνο δράσης ( θεραπεία, δίαιτα, άσκηση ).

Διακόψτε το κάπνισμα. Οι καπνιστές διατρέχουν διπλάσσιο κίνδυνο   εμφράγματος,   από   τους   μη   καπνιστές.Αποφύγετε, ακόμα και το παθητικό κάπνισμα.

Ελέγχετε τακτικά την πίεσή σας, Φροντίστε τα επίπεδά της να είναι χαμηλά.Ασχοληθείτε περισσότερο με την άσκηση και φροντίστε να συζητήσετε με τον γιατρό σας, τον τύπο της άσκησης.Σε περιπτώσεις διαβήτη η ιατρική παρακολούθηση είναι απαραίτητη.Διατηρήστε το βάρος σας στα επιθυμητά επίπεδα.

Περιορίστε   την   κατανάλωση   κορεσμένων   λιπαρών,αλατιού. Τρώτε πιο υγειινά. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ.  Δυο  ποτηράκια  κρασί  την  ημέρα  είναι  υπέρ αρκετά.

Συμβουλές για την σωστή διατροφή στην υψηλή χοληστερίνη

Όπως ήδη αναφέραμε, η σωστή δίαιτα, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Παρακάτω, ακολουθούν συμβουλές, για την επιλογή κατάλληλων τροφών, που θα μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Πρωτείνες. 

Δηλαδή  κρέας,  πουλερικά,  ψάρια,  ξηρά φασόλια, αυγά,καρύδια κ.α. Κατανάλωση περίπου 140γρ. τη μέρα ή γαλοπούλα χωρίς πέτσα, ψάρι και ασπράδι των αυγών.Αποφεύγουμε   οστρακοειδή,   κροκάδια   αυγού   και επεξεργασμένα κρέατα ( μπέικον, λουκάνικα κ.α ).

Γαλακτοκομικά. 

Δηλαδή γάλα, γιαούρτι και τυρί. 2 μερίδες καθημερινά   και   3-4   σε   εγκυμοσύνη   ή   θηλασμό. Επιλέγουμε γαλακτοκομικά με τα λιγότερα λιπαρά.Λίπη και έλαια.
5-8 κουταλιές του γλκού την ημέρα.Επιλέγουμε   ελαιόλαδο,   ηλιέλαιο,   αραποσιτέλαιο.
Αποφεύγουμε βούτυρο, ζωικά λίπη.

Άμυλο και υδατάνθρακες 

Επιλέγουμε προιόντα ολικής αλέσεως, μακαρόνια, ρύζι αναποφλοίωτο, πατάτες με την φλούδα. Αποφεύγουμε κρουασάν, προιόντα με φύλλο, ή αυτά που περιέχουν αυγά.

Φρούτα και λαχανικά. 

Επιλέγουμε φρέσκα, κατεψυγμένα ή  ξηρά   φρούτα.   Αποφεύγουμε,   καρύδα   ή   λαχανικά προετοιμασμένα με βούτυρο ή κρέμα.

Πρόχειρο φαγητό.

Επιλέγουμε   σορμπέ,   παγωμένο γιαούρτι, απλό ποπ-κόρν, πρέτσελς κ.α. Αποφεύγουμε
παγωτό, γλυκά, σοκολάτες, πατατάκια, βουτυρωμένο ποπ-κόρν και οτιδήποτε άλλο σε έτοιμο φαγητό. Όχι αναψυκτικά.




Καλάθι  

προϊόν (Άδειο)

Specials

Advertising

PayPal